Kentällä tapahtuu

VK 41 - 9.-15.10.

Kausi alkaa olemaan jo loppusuoralla. Syyskuun lopun ja elokuun runsaat sateet ovat saaneet kentän pinnat erittäin märiksi ja tehnyt kentällä kaikilla ajoneuvoilla ja leikkureilla kulkemisen haastavaksi.
Maa on veden kyllästämä ja kuivumista tapahtuu nyt todella hitaasti, jos ollenkaan. Leikkuut on tältä kaudelta lopetettu, viheriöt ehkä vielä kerran tai kaksi ajetaan läpi. Koska sateita on taas alkuviikosta saatu lisää, kentän sulkeminen tapahtuu luultavasti hyvinkin pian. Koitetaan saada ainakin perjantain valopallokisa kuitenkin vielä maaliin.

Torstaina 12 ja perjantaina 13.10 Kastelujärjestelmä tyhjennetään. Sadettimista kuuluu pihinää ja vettä/ vesihöyryä tulee ulos, joka kuuluu asiaan. HUOMIO, KENTTÄ WC:T SULJETAAN 12.10 !!! (koska vesi tulee kastelujärjestelmän kautta)

Viheriöiden ilmastus isolla tapilla aloitetaan mahdollisesti jo perjantaina, jolloin taka 9 pelaaja väistää aina työn alla olevalla viheriöllä ja siirtyy seuraavalle tiille. Jyräys tehdään ilmastuksen jälkeen.

VK 37 - 11.-17.9.

Viheriöiden ilmastusta on jouduttu siirtämään, koska elokuussa oli kentällä kilpailuja- ja tapahtumia erittäin paljon. Työt oli suunniteltu loppuviikolle, mutta ke-to runsaiden sateiden takia aikaistimme töitä.

Teemme ilmastuksen alkaen heti maanantaina, jolloin etu 9 sulkeutuu kello 18.20 lähtien. Pelaamaan päästään taas tiistai aamuna 9.00 alkaen. Viheriöt ilmastetaan 12mm tapilla, hiekoitetaan, hiekka harjataan maahan ja pinta jyrätään vielä lopuksi.

Syksyä kohden leikkuukorkeutta nostetaan hieman tällä viikolla. Kasvu hidastuu ja harvenee syksyn edetessä, jolloin sää kylmenee ja päivän pituus lyhenee.

Torstaina 14.9. viheriöillä rakeinen lannoitus ja kastelu päälle.

VK 30 - 24.7.

Tiistai aamuna viheriöillä rakeinen lannoitus ja kastelu päälle. Jos vesisadetta ei saada joudumme kastelemaan rakeisen lannoituksen jälkeen normaalia enemmän ja näin ollen viheriöiden ympärykset saattavat olla normaalia märempiä. Myös viheriöiden ympärykset lannoitetaan, jos sadetta saadaan kunnolla.
Väylien leikkuukorkeutta laskettu ja tästä syystä hieman leikkuujätettä väylillä. Pyrimme leikkaamaan ristiin ja rikkomaan kasoja, jotta jätteen määrä ei häiritse pelaamista.

Viheriöiden alastulojälkien korjaukseen pitäisi edelleen kiinnittää enemmän huomiota.

TIESITKÖ TÄMÄN !!

Amerikkalaistutkimus kertoo, että yli 10 minuutiksi korjaamatta jätetty pallon putoamisjälki viheriöllä vaatii 15 päivää parantuakseen, kun taas viiden minuutin sisällä korjattu jälki parantuu lähes täydellisesti 24 tunnin kuluessa.

Hanki siis GRIINIHAARUKKA ja korjaa pallosi jälki !!!
Tästä kiittää kenttähenkilökunta ja varmasti myös kanssapelaajat.

VK 28 - 10.7.

Tällä viikolla on vuorossa tappi-ilmastus pienellä piikillä ja perään kevyt hiekoitus, harjaus ja jyräys. Ilmastus aloitetaan tiistai iltana 19.00 ja kenttä avataan jälleen keskiviikkona 9.00. Lähdöt 10 tiiltä keskiviikkoisin.

Sateiden takia viheriöiden pinnat ovat pehmeät ja alastulojäljet näkyvät todella selkeästi. Kiinnittäkää huomiota alastulojälkien korjaamiseen niin kentällä, kuin harjoitusalueillakin. Kaikki viheriöt hoidetaan samalla lailla ja alastulojälkiä on ollut korjaamatta huomattavan paljon lähiviikkojen aikana.

VK 26 - 26.6.

Kentällä on ollut näkyvissä kuivumista, varsinkin alueilla, joilla ei ole kastelua. Kentällä on kasteltu läpi kaikki yöt ja päivisinkin on tehty viilennys kasteluita. Kastelukapasiteetti on kuitenkin rajallinen, kaikkia alueita ei voida kastella samaan aikaan, jotta riittävä paine saadaan kullekin sadettajalle kerrallaan.

Nyt juhannuksen sateiden jälkeen huomaa hyvin sen, kuinka paljon tasaisemmin ja kattavasti luonnonvesi kastelee kenttää ja alueet ovat alkaneet vihertämään uudestaan.

Tällä viikolla leikkuukorkeutta viheriöillä lasketaan jälleen loppuviikosta. Väylät lannoitetaan rakeisella lannoitteella keskiviikkona, jos ja kun sää suosii ja saadaan sateita, jotta lannoiterakeet saadaan liukenemaan nopeammin ja tasaisesti. Muuten kentällä normaalit leikkuut ja hoitotoimet.

VKO 25 - 19.6.

Juhannusviikollakin luvassa erittäin korkeita lämpötiloja ja kuivuus alkaa näkyä kentällä erityisesti niillä alueilla, joilla ei ole kastelua. Leikkuukorkeuksia aletaan laskemaan pikkuhiljaa, haastavista sääolosuhteista johtuen.

Väylät lannoitetaan, jos vesisateet tulevat ennusteista huolimatta. Näin saadaan lannoite paremmin liukenemaan ja vältytään turhilta polttovioituksilta, joita herkästi tulee, jos ei saada kunnolla vettä lannoituksen päälle. Leikkuut tehdään normaalisti ja juhannuskoivut saadaan koristamaan siltaa torstaina.

Kuten moni on jo huomannut, roska-astioita on vähennetty kentältä, niitä löytyy nyt kuitenkin joka toiselta tiiauspaikalta. Olehan ystävällinen ja vie roskasi aina roskikseen asti tai pidä se mukanasi. Pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeämme pienistä asioista lähtien ja näin vähennämme huomattavasti roskapussien menekkiä.

Rangen lyöntinurmi kiinni viikon 25. Lyönti ainoastaan matolta!!! Paikkaamme, kylvämme ja lannoitamme lyöntinurmen tällä viikolla.

Sunnuntai 25.6 on koko kentälle ja myös kaikille kentänhoitajille perinteinen lepopäivä. Silloin ei edes viheriöitä leikata, joten on hyvä varautua pitempään heinään.

VKO 24 - 12.6.

Maanantaina aamulla 12.6 viheriöille tehdään rakeinen lannoitus ja reilu kastelu päälle.

Viheriöiden pinta-ilmastusta ja kevyttä hiekoitusta jatketaan, jotta aukkopaikat saadaan kasvamaan umpeen. Säiden lämmetessä teemme myös päivisin tarvittaessa kasteluita kentällä. Keskiviikkona kostutusaine viheriöille. Myös lyöntipaikat lannoitetaan kuluvalla viikolla rakeisella lannoitteella perjantaina. Muuten kentällä säännölliset leikkuutoimet.

Rangen lyöntinurmi avataan ma 12.00 ja se on käytössä kuluvalla kaudella joka toinen viikko. Eli parilliset viikot käytössä on nurmi ja muuten lyöntimatto, jollei toisin ole ilmoitettu.

VKO 22 - 2.6.

Kuluva viikko 22 on ollut kylmä ja sateinen, joten nurmen kasvu on taas hidastunut huomattavasti. 10 ja 5 viheriöt pidetään vielä ainakin viikonlopun yli harson alla, jotta uusi heinä saisi hieman paremmat edellytykset kasvuunlähtöön. Leikkuissa aletaan kesäkuun puolelle siirtyessä olemaan säännöllisessä rytmissä, tulevan viikon erikoishoitotoimet kuitenkin hieman sekoittavat pakkaa. Viheriöitä ilmastetaan alkaen tiistaina 6.6. klo:19.00, jolloin etu 9 suljetaan. Samalla tehdään säävarauksella myös kasvinsuojelutoimenpiteitä, jolloin kentällä liikkumista tulee välttää.

Keskiviikkona viheriöt hiekoitetaan kevyesti, harjataan tarvittaessa ja jyrätään. Jotta työ sujuu jouhevasti on lähdöt suljettu aamulla 9.00 asti. Viheriöiden aukkopaikat tarvitsevat vielä paljon mekaanista työtä, lämpöä ja kärsivällisyyttä, jotta ne saadaan kunnolla kasvamaan umpeen.

Rangen lyöntinurmi otetaan käyttöön viikolla 24 ja se on kesän ajan aina parilliset viikot käytössä. Katsotaan, miten se vaikuttaa nurmen kuntoon, kun alue saadaan rauhoitettua ja hoidettua säännöllisesti.

VKO 21 - 26.5.

Kauden alku on ollut haasteellinen erityisesti viheriöiden osalta. Kylmä sää huhtikuussa viisästytti kevättöitä ja kentällä päästiin tositoimiin vasta toukokuun puolella. Kun lämpöaalto saapui kasvu lähti vauhdilla käyntiin. Näin alkukaudesta leikkuut eivät vielä ole ihan kesä-aikataulussa, sillä loput työntekijät kentälle saadaan vasta kesäkuussa. Siitä lähtee sitten leikkuurutiinit kunnolla käyntiin.

Viheriöiden talvehtiminen oli roudan puutteen ja lämpimien säiden takia haastavaa. Pitkään jatkunut lumipeite ja sula maa edistävät kasvitautien kehitystä lumen alla, vaikka tarvittavat kasvinsuojelukäsittelyt on syksyllä tehtykin. Erityisesti vaurioita näkyy edelleen viheriöillä 5, 10 ja 13. Näistä nyt 10 ja 13 on pelattu talviviheriöille, mutta kasvu on edelleen heikkoa erityisesti 5 ja 10 viheriöillä. 13 on alkanut kasvaa umpeen ja lipunpaikkojakin jo löytyy, joten se otetaan käyttöön ma 29.5.

5 ja 10 viheriöt ilmastetaan pinta-ilmastajalla ja hiekoitetaan, sitten niille laitetaan harso päälle vielä viikolle 22 maanantaista perjantaihin (29.5-2.6) ja pelataan talviviheriöille. Eli toivon mukaan kaikki viheriöt pelissä la 3.6. alkaen. Harso nostaa lämpötilaa ja edistää siementen itämistä, jotka kylvettiin jo viikolla 20. Kokonaisuudessaan viheriöt holkitettiin, kylvettiin, hiekoitettiin ja jyrättiin viikolla 20 ja samalla viikolla laitettiin myös rakeinen lannoite. Hiekoitusta ja pinta-ilmastusta tehdään nyt alkukaudesta jopa viikottain, jotta aukkokohdat saadaan nopeammin kasvamaan umpeen.

7 väylän bunkkeriin saatiin nyt hiekat, kun väylä kuivui niin, että sinne uskalsi isommilla koneilla ajaa. Bunkkerin viimeistelyt pyritään tekemään viikolla 22.

Griinit ovat käytettävissä lauantain 27.5 Matrix Openissa ja tiistain 30.5 Hienoo Peliä Senior Cupissa. Toivomme kärsivällisyyttä asian suhteen, jotta saadaan viheriöt nopeammin parempaan kuntoon.

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ajanvaraus avataan klo 7:00, jotta saadaan leikkuupäivinä työrauha kentänhoitajille. Huolehdithan lyöntijälkien paikkaamisesta niin väylillä kuin viheriöilläkin!


Oikein mukavaa pelikautta kaikille !!

Kenttämestari Emmi Pietarila
kenttamestari@lpg.fi
0400889721