Tasoituskierroksen syöttäminen

Voit syöttää tasoituskortit itse hyödyntäen Gamebook tai mScorecard palveluita

Gamebook

Muista tarkistaa Gamebook -sovelluksen etusivulta, että tasoitustiedot (WHS) on aktiivinen.

Mikäli tämä ei ole aktiivinen, ruudulla on teksti "Klikkaa ja aktivoi". Aktivoi tasoitus, jotta kilpailu ja tasoituskierrosten pelaaminen on mahdollista. Mikäli etusivulla näkyy sinisellä pohjalla "Tasoitus HCP luku" on kaikki kunnossa. Lisätiedot alla olevissa kuvissa.

Golf GameBook-sovelluksen päänäkymä.

Alhaalta pääset aloittamaan kierroksen - "PELAA GOLFIA".

Tämän jälkeen valitse pelattava kenttä (hakee sijaintipalvelulla lähimmät kentät).

HUOM! Tämä täytyy olla aktivoitu.

Mikäli päänäkymässä on maininta tasoituksen aktivoinnista niin tee aktivointi.

Tämän jälkeen yhteys Suomen Golfliiton eBirdieen on kunnossa.

Näin tasoituskelpoiset harjoituskierrokset ja kilpailukierrokset otetaan mukaan tasoituslaskentaan.

Kaikki tasoituskierroksesi löydät sovelluksen päänäkymästä.

Pääset aloittamaan kierroksen painamalla etusivun alareunassa olevaa “PELAA GOLFIA” painiketta.

Tasoituskierros asetetaan päälle pelin asetuksista ennen pelin aloittamista. Kukin pelaaja voi asettaa tasoituskierroksen päälle vain itselleen. Tasoituskierroksia pelattaessa voi pelimuotona olla mikä tahansa yksilöpelimuoto poislukien reikäpelit. Pelin aloittaminen tapahtuu normaalisti “Aloita peli” -painikkeesta.


Tulosten syöttäminen tapahtuu tutulla tavalla nimen perässä olevaa vihreää palluraa painamalla. Huomioitavaa on, että tasoituskierrosta ei voi peruuttaa sen jälkeen kun ensimmäiset tulokset on syötetty. Kun kaikki tulokset on syötetty, tulee viimesen reiän jälkeen vasempaan yläreunaan “Lopeta peli” -painikke, jolla voit päättää pelin.

WHS sääntöjen mukaisesti kierroksen voi päättää milloin vain pelattuaan vähintään 9 reikää menemällä pelin asetuksiin ja valitsemalla Lopeta peli.

Pelin lopettamisen jälkeen näet yhteenvetona digitaalisen tuloskorttisi. Tässä vaiheessa on hyvä vielä tarkastaa tulosten oikeellisuus. Ennen tuloskortin lähettämistä kierrokselle on asetettava merkitsijä. Tämä tapahtuu tuloskortin alla olevaa Merkitsijä -kenttää klikkaamalla. Tämän jälkeen tuloskortti on valmis lähetettäväksi. Huom! Lähettämisen jälkeen tuloksia ei enää pysty muokkaamaan.

Uusi tasoituksesi on nähtävilläsi Golf GameBook -sovelluksessa lähtökohtaisesti seuraavana päivänä. Tasoituslaskenta tehdään joka yö ja samalla arvioidaan mahdolliset PCC vaikutukset.


mScorecard

Kirjaudu sisään ja valitse alhaalta ensin "Aktivoi tasoituskierrokset" jotta saat yhteyden omaan eBirdieesi ja siten oikean tasoituksen. Sen jälkeen paina ylhäällä "Uusi Kierros"

Aloita kierros! Voit kirjata väyliä pelatessasi, tai jälkeenpäin vaikka omalta kotisohvalta. Kierros alkaa luonnollisesti 1. väylältä ja pääset liikkumaan väylältä toiselle oikean (ja vasemman) yläkulman nuolesta.

Kierroksen päätyttyä paina oikeassa yläkulmassa näkyvää kolmea palloa ja kohtaa "Päätä tasoituskierros". Voit vielä seuraavassa vaiheessa lisätä merkitsijän, sekä määrittää lähetätkö tuloskorttisi tasoituskierroksena tai ei-tasoituskierroksena