Kentän ja toimiston kuulumisia toukokuu - Janin kynästä


Toukokuu/ 2023


10.5.2023 se vihdoin käynnistyi – ensimmäinen ryhmä lähti pelaamaan klo 12 kapteenimme Markku Piiroisen avatessa golfkauden! Kylmät säät ja runsaat vesi- ja lumisateet viivästyttivät hieman golfkauden alkua, mutta keleillehän ei mitään voida. Kenttä saatiin avattua kerralla kokonaan, muutaman viheriön ottaessa vielä hieman ”happea”. Emmi joukkoineen teki runsaasti töitä, jotta kenttä saatiin pelikuntoon ja iloiset golffarit pelaamaan upeissa keleissä kauden ensimmäisiä kierroksia. Kiitos myös talkoolaisille jotka olitte ahkeroimassa kauden kynnyksellä!


WiseGolfin opettelu jatkuu ja uusien ominaisuuksien hyödyntäminen ottaa oman aikansa, joten kärsivällisyyttä vaaditaan niin pelaajilta kuin toimiston väeltä. Mikäli kysyttävää tulee WiseGolfin järjestelmästä tai toiminnoista, kysy rohkeasti apua caddiemasterilta! HUOM! Pelaajien nimet lähdöissä ja menneet lähtöajat saat näkyviin, kun painat ajanvaraus näkymässä kolmea viivaa, ja täppäät sieltä näkymät päälle.


Onko Sinulla kaveri, joka haluaisi tulla kokeilemaan golfia? Meillä on maksuttomat välineet, joilla pääsee rangelle lyömään sekä maksuton PAR 3- kenttä. Polettien hinnalla pääsee siis kokeilemaan lajia. Aktiivinen jäsenhankinta on tärkeässä roolissa, ja haluammekin mahdollistaa niin sanotun KIPINÄKIERROKSEN, jolla pääsee kerran kesässä testaamaan lajia veloituksetta LPG jäsenen kanssa. Joten jos sinulla on kaveri, joka miettii millaista golf on isolla kentällä, varaa aika caddiemasterilta ja tulkaa kokeilemaan. Ajat tulee varata ilta-aikoihin, jolloin saa mennä rauhallisemmassa rytmissä.


Kentän puolella alkaa henkilökunta olla kokonaisuudessaan töissä, muutamia kausityöntekijöitä vielä tulee rosteriin kesäkuun alussa. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ajanvaraus avataan klo 7:00, jotta saadaan leikkuupäivinä työrauha kenttäväelle. Huomioidaanhan kenttätyöntekijät, kun kentällä pelataan, niin kiire meillä ei ole, ettei keretä huomioida ja antaa merkkiä henkilökunnalle. Huolehditaanhan myös lyöntijälkien paikkaamisesta niin väylillä kuin viheriöilläkin!


Kesäkuun alku tuo muutoksia myös toimiston puolelle, kun palvelupäällikkö Toni Tinnilä siirtyy koulutustaan vastaaviin työtehtäviin. Tonille iso kiitos jo tässä vaiheessa työpanoksesta näiden vuosien aikana! Caddiemastereina meillä toimii kauden ajan Miia Arkko, Jutta Maunonen ja Krister Kämäräinen.
Pro Shopin jäsenalennuksesta on tullut alkukauden aikana jonkin verran kyselyitä. Olemme halunneet hinnoitella tuotteemme Pro Shoppissa ”markkinahinnoin”, joten voit olla varma, että saat tuotteet kilpailukykyiseen hintaan omasta Shopistamme. Haluamme myös olla avoimia tuon hinnoittelun puolesta, joten jos markkinoilta löydät täysin vastaavan tuotteen, joka meillä on Pro Shopin hyllyssä, myymme sen samaan hintaan. Tilattaviin tuotteisiin kysythän aina tarjouksen meiltä.


Kauden kaksi ensimmäistä kilpailua on ollut täynnä ja on ollut mukava nähdä, että joukkuekisat ainakin vetävät osallistujia. Toivottavasti myös yksilökisoihin löytyy pelaajia, ensimmäinen onkin JYP Open lauantaina 10.6. jossa totutusti huippuhyvät palkinnot! Ennen sitä kuitenkin pelataan paikoista Belekin aurinkoon Matrix Golfmatkojen kanssa lauantaina 27.5. – käyhän ilmoittautumassa mukaan 2hlö scrambleen!


Karlvikin lounas alkaa ma 29.5. ja toivottavasti golffarit löytävät lounaspatojen ääreen golfpäivän yhteydessä. Mikäli teillä on tulossa ryhmä pelaamaan, kysy rohkeasti eri vaihtoehtoja tarjottavista! Myös erikoisruokavalioista on hyvä kertoa ravintolaan, esim. kun tulet pelaamaan niin Jussi joukkoineen voi varautua etukäteen ja tehdä eväät valmiiksi esimerkiksi puoliväliin kierrosta.
Pssst. Huomasitko LPG Oluen Karlvikin valikoimassa? Teimme sen yhteistyössä Jyväskyläläisen Aalto Panimon kanssa!


Klubin ja Pro Shopin aukioloajat muuttuvat kesäkuun alusta klo 8-20, ja klubin alakerta pysyy auki klo 6-22 välillä.
Ensi vuoden klubimatkasta on ollut jo kyselyitä, olemmekin kartoittaneet paikkoja jo tässä vaiheessa vuotta. Teemme pienen kyselyn mihin suuntaan ja minkälaisilla palveluilla toivoisitte klubimatkan olevan. Tästä lisää lähiaikoina.

Kenttävalvonta alkaa maanantaina 5.6. ja toteutetaan tänäkin vuonna yhdessä aktiivisten senioreidemme. Hieno juttu että meillä on aktiivinen porukka, jotka pitävät pelaajista huolta ja samalla tekevät havaintoja kentältä! Jos kenttävalvonta kiinnostaa tulevaisuudessa, ole rohkeasti yhteydessä niin jutellaan asiasta lisää :)


Pelaaja Ensin- kyselyt alkavat toukokuun lopussa ja toivomme että mahdollisimman moni jättää palautteen kentästä sekä palveluista. Vastauksista saamme tärkeää informaatiota ja pystymme kehittämään palveluitamme entistä paremmaksi


Tälläisin ajatuksin näin helatorstaina, nähdään kentällä!
- JaniHuhtikuu/ 2023


Näin golfkauden kynnyksellä on hyvä hieman päivitellä kentän ja toimiston kuulumisia! Monesti kuulee kysyttävän mitä golfkentän toimistossa talvisin tehdään? Alkuvuoden aikana olemme Maaritin ja Tonin kanssa syvennetty osaamistamme uuden toiminnanohjausjärjestelmään WiseGolfiin, joka tulee olemaan loistava työkalu toimiston puolella, mutta myös asiakkaille. Palvelu kehittyy koko ajan, ja sinne saadaan käytännössä kaikki meillä tarvittavat ohjelmat/ järjestelmät saman ”katon alle”. Olethan ladannut jo sovelluksen sovelluskaupastasi? Sieltä voit kätevästi seurata ajankohtaisia uutisia ja tietenkin varata lähtöajat niin kentälle kuin simulaattoriin.
Talvella myös rakennetaan koko tulevan kauden tapahtuma/ kilpailukalenteri, joka näyttää tänä vuonna varsin hyvältä. Viime vuosien kentän hyvä kunto ja puitteet tapahtumien järjestämiselle on kantanut hedelmää ja tapahtumakalenteri täyttyi varsin mukavasti. Ohjelmassa on niin Open- kilpailuja kuin yritystapahtumia läpi kesän. Yhteislähtökilpailut aiheuttavat ymmärrettävästi pientä parran pärinää, kun sulkevat osaltaan lähtöaikoja, mutta tulee muistaa, että kutsukilpailut ovat isossa taloudellisessa roolissa. Ja mukavaa on huomata, että vuosittain saadaan järjestää samojen yritysten ja kumppaneiden kanssa tapahtumia, se kertoo siitä, että meillä Laukaassa viihdytään ja kauniisiin maisemiimme halutaan tulla yhä uudestaan.

Tapahtumakalenteri päivittyy pelimuotojen yms. suhteen kevään aikana! Mutta Kauden Avajaiset voi laittaa jo kalenteriin, lauantaina 13.5. pelataan 4hlö scramble! Kilpailun yhteistyökumppanina on Kauppakeskus Seppä


Myös yhteistyökumppanuuksien ylläpitäminen ja uusien hankkiminen on tärkeässä roolissa- sillä yhteistyössä on voimaa! Haluamme tuoda kumppaneitamme enemmän kauden aikana yhteen, ja järjestämmekin ensimmäistä kertaa LPG Business aamugolfit tänä kesänä.


KENTÄLLÄ TAPAHTUU
Huhtikuun ollessa puolessa välissä, koko vakituinen henkilökunta on palannut sorvin ääreen ja kesän tekeminen on aloitettu täydellä höyryllä!

Viikolla 15 aloimme lumilingolla keventämään osan viheriöistä lumipeitettä ja kaikki viheriöt hiekoitettiin lumen sulamisen edistämiseksi. Lunta oli vielä viikon 15 lopulla parhaimmillaan 40–50 cm joillakin viheriöillä.
Viime syksynä on raivattu vesakkoa väylien 12, 14 ja 15 väliseltä metsäalueelta, harjoituskentän rannasta sekä 17-18 välistä metsikköä.


Kentällä on talven aikana kaadettu puita ja tehty raivauksia yhteistyössä Laukaan kunnan kanssa: Parkonniemestä väylä 3 lyöntipaikan ja 5 viheriön välinen kuusikko, 5 ja 6 väylän välistä kuusikkoa, jotta saatiin 6 väylälle kunnolla aurinkoa ja lämpöä. Tämä parantaa väylän kuntoa ja kuivattaa sitä entistä paremmin. 7 bunkkerin kelomänty poistettiin myös turvallisuussyistä, sillä puun tyviosa oli todella laho. 7 lyöntipaikan vieressä ollut kuusikko poistettiin varjostamasta ja avattiin vielä maisemaa 5 lyöntipaikalta katsottuna lisää. Harvennusta tehty myös 12, 14 ja 15 välisessä koivikossa, sekä joitakin yksittäisiä puita kaadettu etu 9 puolelta lähinnä huoltoteiden varrelta. Myös par 3 harjoituskentän alueelta kaadettiin puustoa. Kentällä olevat penkit myös uusitaan kauden alkuun ja väylätaulut päivitetään uuden logon myötä.

PRO SHOP
Palautteisiin myös vastattiin välinemerkkien osalta, kun saimme Taylor Maden edustuksen. Pyrimme kehittämään Pro Shopin tarjontaa nyt kun toimitukset ja saatavuudet alkavat normalisoitua. Miesten vaatepuolelle uutena merkkinä tulee Lyle &Scott ja naisille Original Penquin sekä PINGin vaatteet. Toivonkin että kun välinehankintoja suunnittelette, kysykää aina tarjous omasta shopistamme! Haluamme myydä jäsenistöllemme tuotteet markkinahinnalla ja meiltä saat palvelun kaupan päälle

OSAKASEDUT
Osakkaiden etuja pyritään kehittämään vuosittain, ja tänä vuonna tehtiin osakkaille Muuramen ja Himoksen kanssa ”avoimet vaihtopäivät” sarjakortti. Osakkaat voivat arkisin (poislukien heinäkuu) pelata 3 x Himoksella ja 3 x Muuramessa 150€ hintaan, ja näitä etuja kannattaa hyödyntää esim. yhteislähtökilpailupäivinä. Kaikki edut on päivitettynä kotisivuillemme!


INVESTOINNIT
Paljon on tullut kyselyitä sähköauton latauspaikoista, ja tänä kesänä ne saadaan käyttöön! Työt aloitetaan jahka saadaan sähköyhtiöltä liittymä avattua ja lumet sulamaan. Toivommekin että paikkojen valmistuessa, pelaajat joilla on omat kärryt aitan puolella, käyttäisivät Karlvikin puoleista hiekkakenttää parkkipaikkana. Näin saadaan hieman tuota parkkipaikkaa väljemmäksi.


Karlvikin pihapiirissä oleva väentupa toimii kenttähenkilöstön taukotupana, ja se vaatii kevään aikana uuden kattoremonttia. Kiinteistöihin olemme tehneet useamman vuoden kunnossapitosuunnitelma, jolla pystytään suunnitelmaan sekä toteuttamaan tulevien vuosien remontteja.

Ensi kaudelle 12kpl uusia golfautoja. Kentällemme tulee ensi kaudelle kokonaan uudistettu autokanta - 12kpl Club Car Tempoja. Uudet autot ovat varustettu GPS- järjestelmällä, joka mahdollistaa mm. sadepäiville oman reitityksen. Tämä mahdollistaa autojen monipuolisemman käytön pelikaudella. Autoissa on 10 tuuman näyttö, joka kertoo mm. väyläprofiilin ja väylien mitat.


LPG MEMBERS
Ensimmäinen LPG MEMBERS – tapahtuma on kauden avajaispelimatka Hartola Golfiin perjantaina 5.5. LPG jäsen/ osakas pääsee matkalle edulliseen 50€ hintaan, sisältäen bussikyydin, greenfeen ja ruokailun. Mikäli kalenterissa on tyhjää, käyhän varaamassa paikkasi verkkokaupastamme. LPG MEMBERS- teemalla tulee monipuolisia tapahtumia läpi kesän, niin avoimien peli-iltojen kuin yhteisöllisien tapahtumien muodossa. Mielellämme kuulemme toiveita mitä kaipaatte toimintaamme lisää. Paljon on kuulunut toiveita peliopetuksista Pron kanssa, ja tänä kesänä niitä tulee! Järjestämme kolme peli-iltaa, joihin ilmoittautuminen jäsenklinikoiden tapaan. Näistä lisätietoja kevään edetessä!


Kevät auringon lämmittäessä toivotan kaikille oikein mahtavaa golfkautta 2023! Tehdään tästä yhdessä huippukesä

Golfterveisin,
Jani Linna
toimitusjohtaja