Janin kynästä 2024 - toimiston ja kentän kuulumisia

Lokakuu/ 2024

Ulos kun katsoo noita upeita syksyn värejä niin samalla voi hetkeksi pysähtyä miettimään mahtavaa golfkautta 2024!

Kenttä on ollut jälleen kerran läpi kauden upeassa kunnossa, kiitos kenttähenkilöstölle venymisestä ja upeasta työstä. Niinkuin Emmi "Kentällä tapahtuu" osiossa kirjoittikin että syyskuu oli peruskorjausten aikaa, saimme useita haasteellisia paikkoja kuivateltua ja näin parantamaan pelikokemusta ja myös hoidettavuutta. Kenttämme on siirtynyt urheilutermein ikämiesluokkaan, joten on selvää että paikkoja täytyy alkaa peruskorjailemaan säännöllisesti.

Väylien 12-15 välissä kesälaitumilla olleet lampaat saivat myös valtakunnallista näkyvyyttä, käy lukemassa juttu Golfpisteen sivuilta

Aloitimme yhdessä 2UP Golf Agencyn kanssa LPG strategia uudistuksen ja saimmekin tosi paljon vastauksia! Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille ja aikaansa siihen käyttäneille. Ensimmäinen työpaja on käyty ja jatkamme työtä marraskuussa, ja nyt voi jo sanoa että tämä uudistusprjoketi tulee juuri oikeaan kohtaan. Tavoitteena saada selkeät painopistealueet toiminnan- ja palvelujen kehittämiseksi ja tehdä yhdessä Peurunkagolfista parempi yhteisö harrastaa lajia!

Investoinnit

Robottileikkureita käytettiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä kentällämme ja palaute oli huikeaa! Väylien kunto on parantunut huomattavasti niillä väylillä missä robotit ovat työtään tehneet. Lisäksi pystymme palvelemaan entistä paremmin esim. viikonloppua pelaajat kun koneet leikkaavat käytännössä 24/7. Neljällä robottileikkurilla pystyttiin vähentämään yksi polttomoottorileikkuri ajosta ja keskittämään työvoimaa muualle. Haluamme olla kehityksessä mukana ja suunnannäyttäjänä valtakunnallisestikin. Taustalla kartoitamme mahdollisuuksia laajentaa robotiikka koko kentämme alueelle. Tavoitteena saada väyläleikkuut ja raffileikkuut (muutamaa väylää lukuunottamatta) kokonaan robottien leikkaamaksi.

Lampien ruoppaamista on tarkoitus jatkaa tänä syksynä loka/marraskuun aikana.

Tapahtumat

Tämän kesän tapahtumat olivat huippusuosittuja, kiitos aktiivisille osallistujille ja kilpailujen sponsoreille. Kilpailuja oli määrällisesti vähemmän, mutta tapahtumat joita järjestettiin olivat poikkeuksetta täynnä osallistujia! Suosituin tapahtuma oli Hartwall Juhannus Open 150 osallistujalla- huikeaa!

Laukaan Peurunkagolfille on myönnetty vuoden 2026 avointen sarjojen SM-lyöntipelit! Edellisen kerran kisat on pelattu vuonna 1995 ja tarinoita kuulee edelleen klubilla puheissa. Tehdään kisoista yhdessä ikimuistoiset, niin pelaajille kun koko yhteisöllemme. Tapahtuma tulee rajoittamaan yhden viikon aikana peliaikoja, mutta haemme lähikentiltä yhteistyön kautta edullisia peliaikoja. Ja tapahtumahan on loistava tilaisuus tulla katsomaan huippugolfia paikanpäältä! Myös talkoolaisille tulee olemaan tarvetta ja toivonkin että LPG yhteisö näyttää voimansa ja saadaan tapahtuma vietyä kunnialla läpi. Tapahtumaan on vielä aikaa, mutta valmistelut alkavat jo tulevana talvena.

Ensi kaudelle on tarkoitus aloitella MID- toimintaa +25 vuotiaille.
Kenelle MID- toiminta sitten on suunnattu?

Midit on oikea paikka sinulle, jos olet kilpailuhenkinen golfari, tai jo totisen kilpaurasi lopettanut, kilpailuihin tähtäävä tai muuten vaan kilpagolfista kiinnostunut 25 vuotta täyttänyt Laukaan Peurunkagolfin jäsen, tasosta tai tasoituksesta riippumatta.

Ryhmän tavoite

Miditoimikunnan tavoitteena on rohkaista uusia Midi-ikäisiä pelaajia toimintaan mukaan ja osallistumaan järjestettäviin tapahtumiin. Haluamme järjestää monipuolisia tapahtumia niin golfkentällä kuin golfin ulkopuolella. Tavoitteena saada edustuspelaajia mid-kiertueelle ja kasata mid joukkue sm-kisoihin. kasvattaa mestaruuskilpailujen osallistujamäärää. Tästä toiminnasta lisätietoja talven aikana!

Talvikausi on toimistossa sitä "näkymätöntä aikaa", mutta silloin paketoidaan kuluva kausi ja suunnitellaan sekä myydään ensi vuosi. Talvikaudella toki otetaan myös hetki happea, mutta katse on jo tiukasti ensi kauden valmisteluissa. Yhteistyökumppanuudet ovat tärkeässä roolissa ja pyrimme tuotteistamaan aikaisempaa monipuolisemmat kumppanuuspaketit. Käymme myös ensi vuoden osakasetuja yhdessä yhteistyökenttien kanssa läpi, ja on meillä muutama ässä hihassa odottamassa myös ajanvaraukseen liittyen!​​​​​​​


Kauden tilastoja numeroiden valossa

Maanantaina 14.10 tekstiä kirjoitellessa lähtömäärä on 32 394 ( +7% viime vuoteen) ja vieraspelaajien määrä kasvanut viime vuodesta +12% ja kilpailulähtöjä -6% vähemmän kuin viime vuonna. Golf jatkaa suosiotaan ja LPG jäseniä on 1661 joista 64,9% miehiä/23% naisia/12,1% junioreita. Jäsenten keski-ikä 47,1 vuotta ja osakkaiden 58,8 vuotta.

Kesän aikana tehtyä huikeat 15 kpl Hole In Oneja, joista kuusi tehtiin 24.7.-28.7 välisenä aikana. Siellä on saatu Karlvikissa kuoharipulloja kihautella!
​​​​​​​
Peruskurssilaisia oli ennätysmäärä! Uusia kurssin käyneitä golfaajia oli kaikkiaan 164 (24 kurssia), joista seuran jäseneksi liittyi 106 henkilöä (65%). Huikeaa työtä Petri Parviainen ja Kim Kujala, kiitos kaudesta! Myös jäsenklinikat jatkoivat suosiotaan ja jatkamme myös ensi kaudelle jäsenklinikoita!

Pro Shop

Pro Shopin myyntiennätykset paukkuu tänä vuonna, kiitos asiakkaille luottamuksesta! Jatkamme mailamerkkien osalta samalla valikoimalla, mutta fittauksia voidaan nykyään entistä useammalla paikkakunnalla. Otahan allekirjoittaneeseen yhteyttä niin sovitaan aika ja paikka. Meillä on käytettävissä Trackman 4- simulaattorit Laukaassa, Jyväskylässä AinaGolf (entinen HienooPeliä) ja Himoksen Willissä Lännessä.

Joulumyyjäisten päivämäärä on vielä vahvistamatta, mutta infotaan heti, kun päivä saadaan lyötyä lukkoon!

Myös yritysten logopallokampanjat alkavat taas talvella, joten jos tarvetta ilmenee, niin laitahan viestiä.

Talviharjoittelu

Talviharjoittelukausi on alkamassa ja LPG jäsenenä sinulla on monipuolinen tarjonta valittavana! LPG Trackman simulaattoriin saat sarjakortit kätevästi kauppa.lpg.fi sivun kautta. Liikuntakeskus Hutunki jatkaa toimintaansa golfpuolella ennallaan, ja sinne sarjakortit ja tuntivaraukset Hutungin sivujen kautta. Myös Golf Studio Kirrissä haluaa tarjota LPG jäsenille etuja talven aikana, tästä myös lisätietoja lähiaikoina.

Opetuksissa ottakaa suoraan yhteys Peteen tai Kimiin niin ensi kauden alku tuntuu napsun helpommalta ;)

Pelaaja ensin

Pelaaja ensin puolella kehityskäyrä on myös nähtävissä niin jäsenten puolella kuin vieraspelaajissa. Alla koonti palvelualueittain.

Vieraspelaajat verrattuna valtakunnalliseen tasoon. Sijoitus valtakunnallisesti 12/73

Jäsenet verrattuna LPG viime vuoden tuloksiin. Sijoitus valtakunnallisesti 25/ 83

Kiitokset
Haluan kiittää seuran aktiivisia toimikuntia kesästä, mahtavaa työtä seuran ja yhteisön eteen. Ilman teidän panostanne ja ajankäyttöänne moni asia jäisi tekemättä. Iso kiitos! :) Kiitos myös caddiemastereille, kiirettä on riittänyt myös tiskin takana tänä kesänä. Kenttähenkilöstelle kiitokset menivätkin jo ensimmäisessä kappaleessa, mutta nämä arjen sankarit mahdollistavat näin upealla kentällä pelaamisen - päivästä toiseen.

Kiitos Karlvikin väelle kesästä ja pelieväistä!

Näihin kuviin ja tunnelmiin!
Kiitos kaudesta tähän asti :)
Jani Linna


Elokuu/ 2024

Huhheijakkaa miten kausi menee vauhdilla! Heinäkuun lopun raportteja tehdessä huomaa, että ei se ole ihmekään, kelit ovat olleet suotuisat rakkaan lajimme harrastamiseen ja pelaajia kentällä upea määrä! Kenttä avattiin muutamaa päivää aiemmin kuin vuonna 2023. Pelaajamäärät ovat kasvaneet tasaisesti, kokonaisuudessaan +8% ja greenfeepelaajien määrä 9% viime vuoteen nähden. Jäsenmäärä on hitusen tippunut ”koronavuosien” huipusta, mutta meitä LPGläisiä on edelleen jäsenrekisterissä 1637.

Lähtömäärä on 31.7. mennessä huimat 19 547 pelilähtöä.

Pelimäärien ollessa suuria, se luo oman haasteensa ajanvaraamiseen ja ajanvarauksen perumisehtoihin. Kelien ollessa hyvät, kentälle on jonossa tulijoita ja suurin osa ”kyttää” lähtöaikoja pidemmän matkan takaa. Ajanvarauksen ehtojen kiristämällä ei ole tarkoitus kenellekään tehdä kiusaa. Vaan ennemminkin ohjata siihen, että varatut ajat käytetään, kentälle tullessa vahvistetaan joko Wise- golfin sovelluksessa tai caddiemasterille, ja jos tulee esteitä niin niistä ilmoitetaan hyvissä ajoin, että innokkaat tulijat voivat varata ajan. Alkukesältä useita esimerkkejä että 1. tiillä piti olla täysi lähtö pelaajia, ja todellisuudessa sinne lähti kaksi draivaamaan. Alkuviikosta sain olla vieressä seuraamassa lähikentällä tilannetta, kun vuonna -64 syntynyt miesgolffari olikin väärällä nimellä pelannut 22v miehen alku, ja kyllä, täysin tietoisesti varattu aika ja tästä pelaajat jäivät kiinni. Etelä-Suomen kentiltä on kantautunut huolestuttavia tarinoita siitä, että jopa kilpailuihin ilmoittaudutaan eri nimellä, ja pelataan todellisuudessa isommalla tasoituksella. Ollaan me LPGssä esimerkin näyttäjiä ja kunnioitetaan tätä lajia, etikettejä sekä muita kanssapelaajia.

Alkukesästä saatiin robottileikkurit kenttähenkilöstön tueksi leikkaamaan väyliä sekä raffeja väylille 1/8/9 10 ja 18. Leikkausjälki ja palaute on ollut todella hyvää, ja tavoitteena on kasvattaa robottien määrää jo ensi vuodelle. Syksyllä tehdään 3. tiiboksin uudistus ja siihen pyritään yhdistämään tiiauspaikan sähköistys. Tämän sähköistyksen myötä pystyisimme laajentamaan robotti arsenaalia väylille 2/3/4 ja 5. Tämän myötä alkaisi olla jo puolet kentästä, ainakin osittain robottileikkurien käsittelyssä.


Mikäli syksy kohtelee meitä hyvin, niin tarkoituksena olisi tehdä myös 17. tiiboksin uudistus samalla. Katsotaan mitä syksy tuo tullessaan, mutta tahtotasona on parantaa kenttää jatkuvin uudistuksin. Golfautojen käyttö on jatkanut kasvuaan ja autojen määrän kasvaessa pystymme hieman tuotteistamaan eri lailla kuin aiemmin. Ensi kesälle, jos on golfauton tarve, niin otahan toimistoon yhteyttä, niin paketoidaan kausikortti, jolla ajelet huolettomasti koko kesän! Uuden katoksen viereen on myös tarkoitus uudistaa kärryparkkia, saadaan palvelut entistä paremmin keskitettyä lähekkäin.

Tuoreeltaan kentän huoltoteitä on parannettu ja saatu ongelmakohtia paikkailtua. Rangeverkon korotusta taustalla pohditaan ja erilaisia vaihtoehtoja kartoitetaan, miten se toteutettaisiin onnistuneesti kerralla. Verkon korotus tekee sen, että ysiväylän profiili muuttuu huomattavasti, ja muuttuu monelle pallonlyöjälle lähes mahdottomaksi. Rangella harjoittelijoille kaino pyyntö, muistetaanhan huutaa reipas FORE-huuto, jos pallo lipsahtaa 1.väylää tai 9. väylää kohden.

LPG täyttää tänä vuonna 35 vuotta ja tätä juhlistetaan pe 23.8-su 25.8. Koko viikonlopun ajan LPG Ry jäsenille greenfee-tarjouksia! Viikonloppu aloitetaan Cutista läpi Shoot Outilla, lauantaina Karlvikin juhlabrunssi sekä kakkukahvit ja viikonloppu huipentuu supersuosittuun GRAM Openiin sunnuntaina 25.8. Kilpailussa huippupalkinnot! GRAM kilpailun ilmoittautuminen avataan maanantaina 5.8. klo 12. Muista tapahtumista yksityiskohdat tarkentuvat alkuviikon aikana.

PELAAJA ENSIN

Pelaaja ensin kyselyn kakkosvaihe on jäsenille käynnissä, käythän vastaamassa kyselyyn niin saamme arvokasta palautetta toiminnastamme. Vieraspelaajien ja jäsenten NPS- luku on noussut viime vuodesta, alla Pelaaja Ensin- kyselyn tuloksia tarkemmin