Kentällä tapahtuu- Viheriöitä ilmastetaan ti 6.6. illalla/ke 7.6. aamulla

2.6.2023

Kuluva viikko 22 on ollut kylmä ja sateinen, joten nurmen kasvu on taas hidastunut huomattavasti.
10 ja 5 viheriöt pidetään vielä ainakin viikonlopun yli harson alla, jotta uusi heinä saisi hieman paremmat edellytykset kasvuunlähtöön.
Leikkuissa aletaan kesäkuun puolelle siirtyessä olemaan säännöllisessä rytmissä, tulevan viikon erikoishoitotoimet kuitenkin hieman sekoittavat pakkaa.

Viheriöitä ilmastetaan alkaen tiistaina 6.6. klo:19.00, jolloin etu 9 suljetaan.
Samalla tehdään säävarauksella myös kasvinsuojelutoimenpiteitä, jolloin kentällä liikkumista tulee välttää.

Keskiviikkona viheriöt hiekoitetaan kevyesti, harjataan tarvittaessa ja jyrätään.
Jotta työ sujuu jouhevasti on lähdöt suljettu aamulla 9.00 asti.
Viheriöiden aukkopaikat tarvitsevat vielä paljon mekaanista työtä, lämpöä ja kärsivällisyyttä, jotta ne saadaan kunnolla kasvamaan umpeen.

Rangen lyöntinurmi otetaan käyttöön viikolla 24 ja se on kesän ajan aina parilliset viikot käytössä.
Katsotaan, miten se vaikuttaa nurmen kuntoon, kun alue saadaan rauhoitettua ja hoidettua säännöllisesti.


26.5.2023

Kauden alku on ollut haasteellinen erityisesti viheriöiden osalta. Kylmä sää huhtikuussa viisästytti kevättöitä ja kentällä päästiin tositoimiin vasta toukokuun puolella. Kun lämpöaalto saapui kasvu lähti vauhdilla käyntiin. Näin alkukaudesta leikkuut eivät vielä ole ihan kesä-aikataulussa, sillä loput työntekijät kentälle saadaan vasta kesäkuussa. Siitä lähtee sitten leikkuurutiinit kunnolla käyntiin.

Viheriöiden talvehtiminen oli roudan puutteen ja lämpimien säiden takia haastavaa. Pitkään jatkunut lumipeite ja sula maa edistävät kasvitautien kehitystä lumen alla, vaikka tarvittavat kasvinsuojelukäsittelyt on syksyllä tehtykin. Erityisesti vaurioita näkyy edelleen viheriöillä 5, 10 ja 13. Näistä nyt 10 ja 13 on pelattu talviviheriöille, mutta kasvu on edelleen heikkoa erityisesti 5 ja 10 viheriöillä. 13 on alkanut kasvaa umpeen ja lipunpaikkojakin jo löytyy, joten se otetaan käyttöön ma 29.5.

5 ja 10 viheriöt ilmastetaan pinta-ilmastajalla ja hiekoitetaan, sitten niille laitetaan harso päälle vielä viikolle 22 maanantaista perjantaihin (29.5-2.6) ja pelataan talviviheriöille. Eli toivon mukaan kaikki viheriöt pelissä la 3.6. alkaen. Harso nostaa lämpötilaa ja edistää siementen itämistä, jotka kylvettiin jo viikolla 20. Kokonaisuudessaan viheriöt holkitettiin, kylvettiin, hiekoitettiin ja jyrättiin viikolla 20 ja samalla viikolla laitettiin myös rakeinen lannoite. Hiekoitusta ja pinta-ilmastusta tehdään nyt alkukaudesta jopa viikottain, jotta aukkokohdat saadaan nopeammin kasvamaan umpeen.

7 väylän bunkkeriin saatiin nyt hiekat, kun väylä kuivui niin, että sinne uskalsi isommilla koneilla ajaa. Bunkkerin viimeistelyt pyritään tekemään viikolla 22.

Griinit ovat käytettävissä lauantain 27.5 Matrix Openissa ja tiistain 30.5 Hienoo Peliä Senior Cupissa. Toivomme kärsivällisyyttä asian suhteen, jotta saadaan viheriöt nopeammin parempaan kuntoon.

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ajanvaraus avataan klo 7:00, jotta saadaan leikkuupäivinä työrauha kentänhoitajille. Huolehdithan lyöntijälkien paikkaamisesta niin väylillä kuin viheriöilläkin!


Oikein mukavaa pelikautta kaikille !!

Kenttämestari Emmi Pietarila
kenttamestari@lpg.fi
0400889721