Kenttä

Tutustu kenttään

Laukaan Peurunkagolf on Ronald Freamin suunnittelema kenttä, joka avattiin vuonna 1989. Yksi Suomen kauneimmista 18-reikäisistä kentistä sijaitsee Laukaassa luonnonkauniissa järvimaisemassa Iso- ja Pikku Peurunka -järvien kannaksella. Meiltä löydät maastoltaan vaihtelevan, haasteellisen ja hyvin hoidetun huippukentän, jonka erikoisuutena on Suomen ainut luonnollinen saariviheriö väylällä 16.

Laukaan Peurunkagolf sijaitsee alle 30 min ajomatkan päässä Jyväskylän keskustasta.

Meiltä löydät loistavat harjoitteluolosuhteet; range, lähipelialue, 2 x chippi-/puttiviheriöitä ja laadukas 3-väyläinen PAR 3 -kenttä.

Klubirakennuksesta löydät loistavat sauna- ja pukuhuonetilat miehille ja naisille vilpoloineen.

Idyllisessä Kartanoravintola Karlvikissa tarjotaan kesäkaudella kahvila- ja vitriinituotteiden lisäksi maukasta kotiruokalounasta.
​​​​​​​


Par3 kenttä 18R sisällä

Nykyisen kentän sisälle on tehty omat tiipaikat myös par3 mittaiselle kentälle (18 reikää, par 54). Tätä PAR 3 -kenttää suunniteltaessa on ajateltu etenkin aloittavien ja vähän pelanneiden viihtymistä ja kehittymistä lajin parissa sekä kentän sujuvan pelinopeuden parantamista. Kun peli alkaa alle 150 metrin päästä viheriöstä, on aloittelijallakin mahdollisuus päästä keskittymään enemmän lähipeliin ja puttaamaan pallo reikään sen sijaan, että nostaisi pallon taskuun keskellä väylää lyöntimäärän ylittyessä. Ja vaikka et olisi aloittelija, on PAR 3 -kentän pelaaminen erinomainen tapa keskittyä lähipelin harjoitteluun.

Kentälle pääsee pelaamaan, kun on suorittanut greencardin ja on jonkun golfseuran jäsen


Väyläesittelyt


Avausväyläksi mukavan leveä ja lyhyenläntä par-vitonen. Avauslyönnillä pitää hieman varoa vasemmalla olevaa hiekkaestettä, mutta muuten tilaa riittää. Pitkälyöntisille avautuu heti hyvä birdie-mahdollisuus.


Alkulämmittelyn jälkeen pitäisi pystyä lyömään suoraan ja pitkällekin, jotta tämän par-nelosen viheriön pinnan saavuttaa toisella lyönnillään. Vasemmalta hyvin bunkkeroidulle griinille pääsee pomputtelemalla oikean sivurinteen kautta.


Ensinäkemää haastavampi par-kolmonen, kun viheriön pinta ei näy tiiauspaikalle – ainakaan alle kaksimetrisille pelaajille. Lipun paikka on hyvä laittaa merkille jo kakkosväylää pelatessa.


Big Hittereille tarjotaan suoraa reittiä griinille, mutta tavalliset pelaajatkin voivat ylittää bunkkerin hyvällä avauksella, jolloin matka griinille jää alle sataan metriin. Syvät bunkkerit keräävät armotta liian lyhyet lähestymislyönnit.


Lähes hevosenkengän muotoinen tupladogleg oikealle. Toisella lyönnillä täytyy ohittaa viimeinen iso kuusi oikealla, jotta esteetön lyönti viheriölle on mahdollinen. Lyhyeksi jääville avautuu reikiä metsän läpi suoraan viheriölle, mutta moni yritys on kuuseen kapsahtanut.


Peurunkajärven rantaa vasemmalle kaartaen seuraileva par 4. Avauslyönnin jälkeen toisen lyönnin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei päädy vesiesteeseen tai oikean puolen kiviseen rinteeseen.


Lyhyt par-kolmonen kohti Peurunkajärveä. Rinne oikealla on syöttänyt monet hole-in-onet, mutta silti varmin reitti hyvään tulokseen on lyödä suoraan viheriölle.


Tarkkana! Pitkät avaukset bunkkerin yli pomppivat vasemmalle kohti vesiestettä. Lyhyempi avaus on hyvä sijoittaa mahdollisimman lähelle bunkkerin oikeaa reunaa, jotta kapealle viheriölle ei tarvitse tulla griinibunkkerin yli.


Harkintaa vaativa avauslyönti oikealla olevan outin ja vinosti vasemmalla vaanivan Peurunkajärven vuoksi. Avauksen jälkeen pitäisi vielä ylittää pieni lahdenpoukama ennen griiniä. Kahvitauko Karlvikissa odottaa.


Takaysi aloitetaan myös lyhyellä par-vitosella. Avaus väylän oikeaan reunaan avaa parhaan näkymän jatkolyönnille. Liiaksi oikealle ei silti voi mennä, sillä vesieste tulee yllättävän lähelle.


Kentän pisin par-kolmonen. Ylämäkeä ei edes huomaa ja siksi lyönnit jäävät usein lyhyeksi viheriöstä. Se ei silti ole huono asia tällä kapealla väylällä.


Avauslyönti loivasti laskevaan alamäkeen kannattaa suunnata väylän vasempaan reunaan. Oikealle päätyvillä on edessään vesiesteen ylitys.


Puron yli puron viereen. Vesieste vasemmalla vaanii koko matkan liian ahneita pelaajia. Lyönti viheriölle on usein vaikea arvioida, sillä viheriön pinta ei näy kumpujen takaa.


Kapea strateginen par-vitonen. Avauksella on löydettävä väylän oikea reuna, toisella lyönnillä vältettävä bunkkeri oikealla ja kolmannella on ylitettävä vesieste. Loppu onkin pelkkä muodollisuus.


Ilman hiekkaesteitä tämä ylämäkeen pelattava pitkä par-nelonen näyttää vaivattomalta, mutta jos löydät karheikon avauksellasi, saat käyttää kaiken voimasi saavuttaaksesi viheriön toisella lyönnillä.


Laukaan Peurunkagolfin tunnetuin ja kuvatuin väylä. 120 metriä (kelt) / 95 metriä (pun) alamäkeen saariviheriölle. Helppoa kuin heinänteko – tai sitten ei.


Avauksen ei tarvitse olla pitkä, mutta suora. Kapealta kannakselta olisi hyvä löytää väylämittainen ruoho, sillä väylän missaaminen saattaa pomputella pallon vesiesteisiin, jotka vaanivat molemmin puolin.


Viimeinen väylä, jolla pitkäksi mennyt avaus saattaa päätyä bunkkeriin tai sivuilla vesiesteeseen. Varomattomat lähestymislyönnit greenille saattavat tuottaa turhia lyöntejä, eikä puttaaminenkaan ole aina helppoa tällä monitasoisella greenillä. Ravintola Karlvikissa on hyvä levähtää kierroksen jälkeen!