Kilpailumääräykset

OSALLISTUMISOIKEUS

Ellei kilpailukutsussa ole toisin mainittu, kilpailut ovat avoimia kaikille voimassa olevan WHS-tasoituksen omaaville amatööripelaajille sekä ammattilaisille. Mikäli pelaajalla ei ole voimassa olevaa WHS-tasoitusta, hän ei voi voittaa palkintoja tasoituksellisessa sarjassa. WHS-tasoitukseton pelaaja saa silti osallistua kilpailuun ja voi voittaa palkintoja tasoituksettomassa sarjassa. Epäselvissä tapauksissa osallistumisoikeuden ratkaisee LPG kilpailutoimikunta. Toimikunnan ollessa estynyt kokoontumaan, päätäntävalta siirtyy kilpailunjohtajalle.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa vähintään kaksi viikkoa ennen kilpailua. Kilpailuun ilmoittaudutaan GameBook kautta tai miten kilpailukutsussa on mainittu. Ellei toisin ilmoiteta, kilpailijat otetaan mukaan kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy kahta päivää ennen kilpailua kello 18.00. Pelaaja on itse vastuussa ilmoittautumisen oikeellisuudesta ja saapumisesta kilpailunjärjestäjälle. Pelaaja voi ilmoittautuessaan toivoa aikaista tai myöhäistä lähtöä, mutta mitään muita lähtöaikatoiveita ei oteta huomioon.

OSANOTON PERUUTTAMINEN

Ennen ilmoittautumisajan umpeutumista pelaaja voi perua osallistumisensa ilman sanktioita. Kilpailun ilmoittautumisajan päätyttyä kilpailuun ilmoittautunut pelaaja on velvollinen maksamaan kilpailumaksun, vaikkei jostain syystä kilpailua pelaisikaan. Mikäli kilpailija on estynyt osallistumaan kilpailuun sairauden tms. hyväksyttävän syyn vuoksi, tulee hänen ilmoittaa poisjäännistään mahdollisimman pian kilpailunjohtajalle tai caddiemasterille, joka voi myöntää vapautuksen kilpailumaksusta. Jotta vapautus kilpailumaksusta voidaan myöntää, on ilmoitus poisjäännistä oltava viimeistään puoli tuntia ennen kilpailijan lähtöaikaa. Kilpailusta poisjääminen saattaa johtaa kilpailumaksun perimisen lisäksi myös muihin kurinpidollisiin toimenpiteisiin.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailuihin otetaan jälki-ilmoittautuneita vain kilpailusta poisjääneiden pelaajien tilalle sekä arvonnassa mahdollisesti tyhjiksi jääneille paikoille. Jälki-ilmoittautuneet sijoitetaan ilmoittautumisjärjestyksessä jonotuslistalle.

LÄHTÖJÄRJESTYS

Kilpailijat arvotaan kolmen hengen ryhmiin, poikkeuksena parikilpailut, joissa ryhmiin arvotaan kaksi joukkuetta. Kolmen tai neljän hengen scramble-kilpailuissa joukkueet pelaavat pääsääntöisesti omana ryhmänään. Lähtöjärjestys julkaistaan viikonlopun kilpailuihin viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä GameBookissa. Matkapuhelinnumeron ilmoittaneille lähetetään lähtöaika tekstiviestillä. Reikäpelikilpailuissa otteluparit arpovat keskenään ensimmäisen lyöntipaikan aloitusjärjestyksen.

OSANOTTAJAMÄÄRÄ

Kilpailuun otetaan pelaajat ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei kilpailukutsussa toisin ilmoiteta. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kilpailuun voidaan ottaa, sijoitetaan yli-ilmoittautuneet jonotuslistalle ilmoittautumisjärjestyksessä. Enimmäisosanottajamäärä kilpailuihin on 90 kilpailijaa, ellei kilpailukutsussa toisin määrätä.

TASOITUKSET

Tasoitukselliseen sarjaan voivat osallistua vain amatööripelaajat. Kilpailija vastaa ilmoitetun tasoituksensa oikeellisuudesta. Korkein sallittu pelitasoitus kilpailuissa on 36. Kilpailuihin voidaan ottaa kilpailijoita, joiden pelitasoitus on korkeampikin, mutta he pelaavat tasoituksella 36. Kilpailusarjoihin ilmoitetut tasoitusrajat ovat tarkan tasoituksen mukaisia (ennen slope-korjausta).

KILPAILUSARJAT

Kilpailusarjat ja kilpailun pelimuoto ilmoitetaan kilpailukutsussa ja ilmoittautumislistassa. Sarja järjestetään, mikäli sarjaan ilmoittautuu vähintään kuusi pelaajaa. Seuran seniorimestaruuskilpailun sarjat järjestetään, mikäli sarjaan ilmoittautuu vähintään kaksi pelaajaa.

KÄYTETTÄVÄT TIIAUSPAIKAT

Ellei toisin ilmoiteta, kilpailuissa miehet käyttävät keltaisia teepaikkoja ja naiset punaisia teepaikkoja. Alle 13-vuotiaat pojat voivat valita punaisen teepaikan ja alle 17-vuotiaat pojat sinisen teepaikan. Valittaessa poikkeava kilpailutee, määräytyy kilpailutasoitus valitun teen slopen mukaisesti. Juniorin iäksi lasketaan se ikä, jonka pelaaja täyttää kyseisenä vuonna.

Yli 70v voivat valita pelaavatko keltaiselta vai siniseltä tiiltä. Tästä täytyy erikseen ilmoittaa caddiemasterille ennen lähtöä.

KILPAILUNTUOMARI

Kilpailuun voidaan nimetä tuomareita. Nimettyjen tuomareiden olemassaolosta riippumatta myös kilpailun johtajat toimivat kilpailun tuomareina.

HIDAS PELI

Mikäli pelaajaryhmä jää kilpailuun annetusta aikataulusta ja muiden kuin ensimmäisen kilpailuryhmän kyseessä ollessa enemmän kuin lähtövälin verran edellä pelaavasta ryhmästä, voidaan heidät asettaa aikatarkkailuun. Aikatarkkailusta ilmoittaa kilpailuntuomari tai kilpailunjohtaja koko ryhmälle. Mikäli pelaaja ollessaan aikatarkkailussa käyttää lyöntiinsä enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä, kun on hänen vuoronsa lyödä, saa pelaaja rangaistuksen pelin viivyttämisestä seuraavasti:

Ensimmäinen rikkomus: Varoitus

Toinen rikkomus: Yksi rangaistuslyönti

Kolmas rikkomus: Kaksi rangaistuslyöntiä

Neljäs rikkomus: Kilpailusta sulkeminen

Aikatarkkailua tekevät vain tuomari tai kilpailunjohtaja. Lyöntiin käytettävän ajan mittaaminen alkaa, kun tuomarin tai kilpailunjohtajan mielestä on pelaajan vuoro lyödä.

Aikatarkkailu päättyy tuomarin ilmoituksesta tai kun ryhmä joko saavuttaa aikataulun tai edellä menevän ryhmän. Mikäli ryhmä joutuu aikatarkkailuun useamman kerran kierroksen aikana, edellisen aikatarkkailun rangaistukset huomioidaan seuraavassa aikatarkkailussa.

KULJETUS

Kierroksellaan kaikkien pelaajien tulee kulkea jalkaisin, ellei kilpailutoimikunta anna lupaa käyttää golfautoa tai jotain muuta kilpailutoimikunnan hyväksymää kuljetusta. Lääkärintodistus hyväksytään syyksi käyttää golfautoa.

TASATULOSTEN RATKAISEMINEN

Mestaruuskilpailuissa voitto ratkaistaan välittömästi suoritettavalla ”sudden death”-uusinnalla. Uusintareiän/ -reiät päättää kilpailutoimikunta. Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatilanteissa voittaa pienemmällä tarkalla tasoituksella pelaava. Tasoituksettomien kilpailujen tasatulokset ratkaistaan ns. matemaattisella menetelmällä ts. tuloskortin mukaiset viimeiset 9, 6, 3 ja 1 reikää. Mikäli matemaattinen menetelmä ei saa ratkaisua aikaan, ratkaistaan tasatilanne arvalla. Ennen 9 reiän tulosten tarkastelua huomioidaan 36 reiän kilpailussa ensiksi viimeisten 18 reiän tulos ja vastaavasti 54 tai 72 reiän kilpailuissa ensiksi huomioidaan viimeisten 36 ja 18 reiän tulokset.

PALKINNOT

Kilpailuissa jaetaan palkinto vähintään kolmelle parhaalle kussakin sarjassa. Ammattilaiset pelaavat samoista palkinnoista amatöörien kanssa. Palkintojenjaossa kolmen parhaan palkinnot sarjoittain jaetaan tai toimitetaan voittajilleen, muiden sijojen palkinnot siirtyvät eteenpäin tuloslistassa seuraaville palkintojenjaossa paikalla oleville, mikäli kyseisen palkinnon voittaja ei ole paikalla palkintojenjaossa.

KILPAILUN PÄÄTTYMINEN

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojenjaon päättymisestä on kulunut 15 minuuttia tai ottelun tulos tai kilpailun tulokset on julkaistu.

Lue lisää